Garnalen vangen (Catching Shrimp)

LOCATION: BURGH-HAAMSTEDE, THE NETHERLANDS. CAMERA: NIKON D800. LENS: NIKKOR 70-200mm f/2.8

Aan de kust van Burgh-Haamstede wordt nog op traditionele wijze met Zeeuwse trekpaarden gevist op garnalen. Bij deze techniek wordt het visnet in de branding aan een lang touw voortgetrokken door het Zeeuwse paard.

In het najaar van 2015 kreeg ik de gelegenheid om deze techniek te aanschouwen. Na een korte wandeling door de duinen kwam ik aan op het strand. Daar werd het Zeeuwse paard in gereedheid gebracht. Het sleepnet werd vastgemaakt aan twee vlakke platen met daartussen een stang. De platen stonden rechtop. Op deze manier wordt het sleepnet als een soort slee over de bodem voortgetrokken. 

00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>